Θεραπείες για μύκητες των νυχιών: Αποτελεσματικοί αντιμυκητιασικοί παράγοντες

Η μόλυνση εμφανίζεται επίσης μέσω της επαφής με μολυσμένες περιοχές του σώματος υπό ευνοϊκές συνθήκες - υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πιθανότητα εμφάνισης ονυχομυκητίασης είναι πολύ υψηλή σε μπάνια, σάουνες και γυμναστήρια. Ο μύκητας των νυχιών των ποδιών, που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα υποείδη αυτής της ασθένειας.

Συμπτώματα

Είναι πολύ δύσκολο να αγνοήσετε τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών των ποδιών.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι:

 • αλλαγή του χρώματος της κατεστραμμένης πλάκας νυχιών σε τοξικό γκρι ή βρώμικο κίτρινο,
 • κνησμός του δέρματος στην περιοχή της μόλυνσης,
 • σταδιακό ξεφλούδισμα του νυχιού, θρυμματίζεται,
 • οδυνηρές αισθήσεις όταν αγγίζετε μια περιοχή του δέρματος που έχει επηρεαστεί από φλεγμονή που έχει αποκτήσει κόκκινο χρώμα.
Φαρμακευτικά λουτρά κατά των μυκήτων

Λόγοι για τη δυσκολία στην αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το εξής πρόβλημα: ένα άτομο έχει θεραπεύσει έναν μύκητα, αλλά μετά από λίγο εκδηλώνεται ξανά. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

 • Εάν αντιμετωπιστεί ακατάλληλα, ο μύκητας μπορεί να διεισδύσει βαθιά στον ιστό και να γίνει ανθεκτικός σε διάφορους παράγοντες.
 • λάθη κατά την επιλογή ενός φαρμάκου,
 • αρχικά αδύναμη ανοσία που προκαλείται από τη ζωή σε ένα μολυσμένο περιβάλλον (π. χ. σε μια μεγάλη πόλη),
 • άλλες ασθένειες που μπορεί να εμποδίσουν μια σταθερή ανάρρωση. Για παράδειγμα, σακχαρώδης διαβήτης, κιρσοί κ. λπ.
 • η αδυναμία να καταστρέψουν πλήρως τους μύκητες των νυχιών. Κάθε χρόνο εμφανίζονται νέα στελέχη αυτής της ασθένειας που είναι ανθεκτικά σε ορισμένα φάρμακα.
 • χαμηλές συνθήκες υγιεινής.
Διάγνωση μύκητα των νυχιών

Θεραπεία της ονυχομυκητίασης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ονυχομυκητίασης των νυχιών. Για παράδειγμα, επεμβάσεις λέιζερ σε κλινική. Αλλά είναι όλα αρκετά ακριβά και είναι κατάλληλα για έναν στενό κύκλο ανθρώπων - κατά μέσο όρο, μια πλήρης περιποίηση 10 πλακών νυχιών κοστίζει ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό.

Σε αντίθεση με τις επεμβάσεις με λέιζερ, ειδικές κρέμες, αλοιφές και ταμπλέτες είναι κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα ατόμων και διατίθενται σε κάθε φαρμακείο. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να τρίψετε ή, ακόμη καλύτερα, να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατεστραμμένη πλάκα νυχιών. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με λίμα είτε στο ιατρείο του χειρουργού.

Όλα τα φάρμακα για την ονυχομυκητίαση χωρίζονται σε διάφορες ομάδες:

 • χάπια,
 • αλείφω,
 • Βερνίκια και διαλύματα.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου αντιμυκητιασικού φαρμάκου εξαρτάται από τρεις παράγοντες: το μέγεθος της πληγείσας περιοχής, τη φυσιολογική κατάσταση του ατόμου (για παράδειγμα, τα αντιβιοτικά αντενδείκνυνται σε ηλικιωμένους άρρωστους) και τη διάρκεια της νόσου. Με βάση αυτό, ο θεράπων ιατρός συνταγογραφεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή στον ασθενή. Σε κάθε σύντομο θεματικό βίντεο, περιγράφονται καλά διάφορες θεραπείες και μέθοδοι θεραπείας.

Φθηνά δισκία και κάψουλες κατά της ονυχομυκητίασης

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων

Για οποιαδήποτε μυκητιακή νόσο, συνταγογραφούνται δισκία με βάση το δραστικό συστατικό. Είναι καλύτερα να τα συνδυάσετε με ειδικές αλοιφές. Εφαρμόζεται εσωτερικά σε μορφή κάψουλας. Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η χρήση σε άτομα με υπερευαισθησία ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού και της εγκυμοσύνης. Ίσως αυτό το φάρμακο είναι η καλύτερη επιλογή για τους ασθενείς, καθώς δεν υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις ή παρενέργειες σε φάρμακα που βασίζονται σε αυτήν την ουσία.

Συνθετικό αντιμυκητιασικό ευρέος φάσματος

Οι αντιμυκητιακές κάψουλες έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα με το προηγούμενο φάρμακο, αλλά έχουν λιγότερες επιλογές χρήσης. Αυτό κάνει την καταπολέμηση ορισμένων στελεχών του μύκητα των νυχιών πολύ πιο αποτελεσματική.

Οι κάψουλες λαμβάνονται αμέσως μετά τα γεύματα και ξεπλένονται με νερό. Δεν συνιστάται η λήψη αυτού του φαρμάκου σε άτομα που παρουσιάζουν υπερευαισθησία στα συστατικά του. Μερικές φορές ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει κνησμό, κάψιμο στον κόλπο και εξάνθημα κοντά στα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος. Δεν πρέπει να σταματήσετε τη θεραπεία για αυτόν τον λόγο.

Αντιμικροβιακό φάρμακο για συστηματική χρήση

Φτηνά χάπια. Λαμβάνονται για πολλούς τύπους ονυχομυκητίασης, συμπεριλαμβανομένου του μύκητα του ποδιού του αθλητή και των ποδιών. Το πλεονέκτημα του φαρμάκου είναι ο καλός συνδυασμός του με αντιβιοτικά.

Πρέπει να λαμβάνεται μία φορά την ημέρα πριν από τα γεύματα, κάτι που είναι επίσης ευεργετικό. Ωστόσο, συνιστάται ανεπιφύλακτα σε άτομα με σοβαρές οργανικές βλάβες στο νευρικό σύστημα και σε παιδιά. Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό.

Αντιμυκητιακές αλοιφές και κρέμες

Φαρμακευτικό διάλυμα για τη θεραπεία δερματικών λοιμώξεων μυκητιακής προέλευσης

Η πιο διάσημη και "διαφημισμένη" κρέμα κατά της μυκητίασης Για την αντιμετώπιση των πλακών των νυχιών στα πόδια και τα χέρια Πριν τη χρήση πρέπει να τρίψετε τα νύχια σας. Βάλτε αλοιφή από κάτω. Μετά την εφαρμογή, η ουσία παραμένει κάτω από το νύχι για πολλή ώρα χρόνο, που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν πρακτικά αντενδείξεις, εκτός από το ότι η χρήση του φαρμάκου δεν συνιστάται σε παιδιά, έγκυες γυναίκες και ακόμη και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Αντιμυκητιακός παράγοντας για εξωτερική χρήση

Ένα ακριβό φάρμακο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης σε παιδιά άνω των 4 ετών. Σε αντίθεση με τα ανάλογα, ο ασθενής αισθάνεται την επίδραση αυτού του άχρωμου ορού μετά από λίγες μόνο ημέρες χρήσης. Δεν υπάρχουν πρακτικά αντενδείξεις: μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το μόνο πράγμα που με απογοητεύει είναι η υψηλή τιμή για 5 γραμμάρια αυτού του φαρμάκου. Αυτό διαφέρει από φαρμακείο σε φαρμακείο, αλλά οι ασθενείς λένε ότι το υψηλό κόστος είναι σίγουρα δικαιολογημένο.

Ιατρική συσκευή με πατενταρισμένη φόρμουλα

Ένα σύγχρονο, φθηνό φάρμακο για τους μύκητες των νυχιών. Πριν από τη χρήση, συνιστάται η αποκοπή της περιοχής που έχει προσβληθεί από μυκητίαση. Στη συνέχεια, το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στα νύχια (όχι από κάτω! ). Αυτό το φάρμακο αντενδείκνυται σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών. Συνταγογραφείται από τον θεράποντα ιατρό. Όταν το χρησιμοποιείτε (να το χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε μία φορά την ημέρα λόγω της αποτελεσματικότητάς του) μπορεί να νιώσετε ένα ελαφρύ κάψιμο, αλλά μην πανικοβληθείτε, θα περάσει γρήγορα.

Κρέμες και ταμπλέτες για την πρόληψη και θεραπεία του ποδιού του αθλητή

Υπάρχουν αλοιφές και ταμπλέτες. Η λήψη του τελευταίου δεν συνιστάται καθώς υπάρχουν πιο αποτελεσματικά ανάλογα. Αντίθετα, η αλοιφή αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Ανάλογα με τη βαρύτητα του μύκητα, τρίβεται κάτω από το νύχι μία ή δύο φορές την ημέρα (καθαρίζεται και κοντύνεται εκ των προτέρων). Το αποτέλεσμα είναι αισθητό τη δεύτερη μέρα. Αλλά ακόμα κι αν ο ασθενής αισθάνεται ότι η μυκητίαση είναι εντοπισμένη, η θεραπεία πρέπει να ολοκληρωθεί. Για μια ήπια μορφή του μύκητα είναι 1 εβδομάδα, για μια σοβαρή μορφή είναι 2 εβδομάδες.

Αντενδείξεις: Η κρέμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργίες ή φαγούρα εάν ληφθεί εσφαλμένα. Επομένως, πριν ξεκινήσετε αποτελεσματική θεραπεία για το πόδι του αθλητή, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Αντιμυκητιακά βερνίκια

Αντιμυκητιακός παράγοντας ευρέος φάσματος με καλή διεισδυτική ικανότητα

Ακριβό αλλά αποτελεσματικό βερνίκι κατά των μυκήτων. Κατάλληλο τόσο για τη θεραπεία όσο και για την πρόληψη διαφόρων μυκητιασικών ασθενειών. Αλλά το φάρμακο είναι ένα είδος "αντιβιοτικού". Επομένως, εάν έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για θεραπεία μία φορά, δεν αξίζει να το χρησιμοποιήσετε δεύτερη φορά - το αποτέλεσμα δεν θα δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν, επειδή ο μύκητας πιθανότατα έχει ανοσία στο αναπτύχθηκε φάρμακο.

Πριν την εφαρμογή, το κατεστραμμένο νύχι λιμάρεται με λίμα και στη συνέχεια εφαρμόζεται το ίδιο το βερνίκι. Αφήνει μια λάμψη που είναι ανεπιθύμητη για τους άνδρες. Το φάρμακο χρησιμοποιείται κάθε δεύτερη μέρα! Σε αυτό το διάστημα έχει χρόνο να απορροφηθεί και να φτάσει στην πηγή μόλυνσης.

Βερνίκι για τη θεραπεία και την πρόληψη του μύκητα των νυχιών

Γνωστή ακριβή μπογιά. Είναι επίσης αντιμυκητιακό αντιβιοτικό, επομένως δεν συνιστάται η επαναλαμβανόμενη χρήση. Η μέθοδος εφαρμογής δεν διαφέρει από το προηγούμενο βερνίκι, αλλά, σε αντίθεση με αυτό, αυτό το φάρμακο είναι αλλεργιογόνο.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται για εγκύους και παιδιά καθώς και για αλλεργικούς. Το χρώμα είναι πολύ τοξικό.

Εφαρμόστε βερνίκι στο κατεστραμμένο νύχι μία ή δύο φορές την εβδομάδα, έχοντας προηγουμένως περιποιηθεί και καθαρίσει με λίμα νυχιών.

Πρόληψη του μύκητα των νυχιών

Η ονυχομυκητίαση είναι εξαιρετικά μεταδοτική και δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ένα άτομο που έχει μολυνθεί από αυτή την ασθένεια χρειάζεται θεραπεία που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα. Γιατί ακόμα κι αν καταστραφεί η ασθένεια, μερικά σπόρια που παραμένουν στα πόδια μπορεί να την πυροδοτήσουν ξανά. Η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται προσεκτικά και υπό την επίβλεψη έμπειρου ειδικού.

Αλλά ακόμα κι αν ένα άτομο δεν επηρεάζεται από την ασθένεια, δεν χρειάζεται να κάθεται στο σπίτι και να περιμένει τη μόλυνση. Η πρόληψη βοηθά να μην φοβάστε τους μύκητες. Απλώς θυμηθείτε μερικούς απλούς κανόνες:

 • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα ίδια εργαλεία για τη θεραπεία άρρωστων και υγιών νυχιών, καθώς και προσβεβλημένων περιοχών του δέρματος. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μόλυνσης υγιών νυχιών, ειδικά σε γειτονικά χέρια και πόδια.
 • Πλένετε τις κάλτσες σας πιο συχνά. Αυτός ο κανόνας ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες, γιατί. . . Είναι αυτοί που νοιάζονται λιγότερο για την καθαριότητα. Μην φοράτε τις ίδιες κάλτσες που φορούσατε πριν λίγες μέρες.
 • Μη φοράτε ρούχα και παπούτσια άλλων ανθρώπων. Αυτό ισχύει για όλα τα ρούχα που έρχονται σε επαφή με χέρια και πόδια (γάντια, κάλτσες) και, καταρχήν, για όλα τα παπούτσια. Ακόμη και οι παντόφλες της ίδιας οικογένειας πρέπει να έχουν τις δικές τους. Εξάλλου, ο μύκητας είναι πολύ μεταδοτικός - εάν ένα μέλος της οικογένειας μολυνθεί, μολύνονται και τα υπόλοιπα.
 • Φοράτε μόνο παντόφλες στην παραλία. Όχι κλειστά παπούτσια!
 • Επισκεφθείτε τη σάουνα ή το λουτρό απέναντι με κλειστά παπούτσια. Αποφύγετε το πιτσίλισμα του νερού,
 • Μετά το ντους και το κολύμπι, φροντίστε να στεγνώσετε τελείως τα πόδια σας και να τα περιποιηθείτε με μια αντιμυκητιακή αλοιφή. Αυτός ο κανόνας ισχύει ιδιαίτερα για το κολύμπι σε δημόσια ποτάμια και λίμνες.