Ποιες λαϊκές θεραπείες μπορούν να θεραπεύσουν τον μύκητα των νυχιών γρήγορα και αποτελεσματικά;

Εμφάνιση των νυχιών των ποδιών που επηρεάζονται από μύκητες

Το υγιές δέρμα και τα υγιή νύχια αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για κάθε άνθρωπο. Τι γίνεται όμως αν η μόλυνση έχει βλάψει την εμφάνισή της; Η απάντηση είναι απλή: καταστρέψτε τη μόλυνση! Ένας από τους αιτιολογικούς παράγοντες ασθενειών που βλάπτουν το εξωτερικό δέρμα είναι ένας μύκητας. Κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων, οι άνθρωποι έμαθαν να το καταπολεμούν χρησιμοποιώντας διαθέσιμες φυσικές θεραπείες.

Οι προτιμώμενοι βιότοποι του μύκητα στο ανθρώπινο σώμα είναι τα πόδια, τα δάχτυλα των χεριών και τα νύχια. Το παθογόνο πολλαπλασιάζεται σε ένα ζεστό, υγρό, αλκαλικό περιβάλλον και επομένως σπάνια βρίσκεται στα χέρια. Η μόλυνση μεταδίδεται από άτομο σε άτομο και εμφανίζεται συχνά σε χώρους όπως μπάνια, σάουνες και πισίνες. Μια άλλη οδός μόλυνσης είναι μέσω κοινών αντικειμένων (παπούτσια, πετσέτες).

Στην ιατρική, ο μύκητας του δέρματος ονομάζεται μυκητίαση και όταν το παθογόνο έχει εγκατασταθεί στα νύχια, ονομάζεται ονυχομυκητίαση. Μια μυκητιακή ασθένεια δεν είναι εύκολο να θεραπευτεί. Εάν η ασθένεια δεν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να χρειαστούν μήνες σκληρής δουλειάς για την καταπολέμησή της. Οποιοδήποτε μέσο είναι καλό για τη θεραπεία του μύκητα - τόσο φάρμακα όσο και λαϊκές συνταγές.

Ο μύκητας των νυχιών μπορεί να θεραπευτεί με λαϊκές θεραπείες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζεται το ριζικό τμήμα του νυχιού (μήτρα) και η κλίνη του νυχιού. Η βαθιά διείσδυση του μύκητα στον ιστό απαιτεί θεραπεία με συστηματικά φάρμακα.

Σημάδια που δείχνουν μύκητες στα νύχια:

 • πάχυνση και αποχρωματισμός της πλάκας των νυχιών.
 • χαλαρότητα του εξωτερικού στρώματος του νυχιού.
 • ευθραυστότητα και σχίσιμο του νυχιού.
 • Ερυθρότητα, κνησμός και κάψιμο της πτυχής των νυχιών.
 • δυσάρεστη μυρωδιά από το νύχι.

Εάν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα εμφανιστεί στο νύχι σας, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Ένας δερματολόγος ή μυκητολόγος διαγιγνώσκει και θεραπεύει μυκητιασικές ασθένειες.

Συχνά γίνεται συζήτηση στα φόρουμ σχετικά με το ποιες λαϊκές θεραπείες μπορούν να θεραπεύσουν τον μύκητα των νυχιών. Οι άνθρωποι μιλούν για επιτυχημένους τρόπους για να απαλλαγούμε από τον μύκητα των νυχιών ή παραπονιούνται ότι αυτό ή εκείνο το φάρμακο δεν βοήθησε.

Τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση του μύκητα περιλαμβάνουν:

 • μήλο ή επιτραπέζιο ξύδι?
 • φικαρία;
 • Ιώδιο;
 • μανιτάρι τσαγιού?
 • σκόρδο και κρεμμύδια?
 • Καφές.

Πώς να θεραπεύσετε γρήγορα τον μύκητα των νυχιών;

Παραδοσιακή θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών

Η έγκαιρη και σωστά επιλεγμένη θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε γρήγορα από τον μύκητα των νυχιών.

Εάν δεν θέλετε φαρμακευτική αγωγή και επιλέξετε την παραδοσιακή ιατρική, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Οποιαδήποτε από τις παραδοσιακές θεραπείες μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο, αλλά είναι άχρηστο για ένα άλλο.

Επομένως, για να αντιμετωπιστεί η ονυχομυκητίαση γρήγορα και αποτελεσματικά, είναι απαραίτητη η διάγνωση και η διαβούλευση σε ιατρικό ίδρυμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες στα νύχια;

Ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου μπορεί να καταστραφεί ή να εξαλειφθεί με εξωτερικές θεραπείες: λουτρά, κομπρέσες, εφαρμογές. Οι μύκητες πολλαπλασιάζονται σε υγρό, αλκαλικό περιβάλλον και ένα όξινο περιβάλλον είναι επιβλαβές για αυτούς, επομένως προϊόντα όπως το ξύδι και το λεμόνι είναι αποτελεσματικά. Τα φυτά με ισχυρές βακτηριοκτόνες ιδιότητες καταπολεμούν επίσης καλά τους μύκητες.

Παραδοσιακή θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια: αποτελεσματικές συνταγές

 1. Ξύδι. Ένα καθολικό φάρμακο για τη θεραπεία του μύκητα, ακόμα κι αν επηρεάζει περισσότερο από το μισό νύχι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο επιτραπέζιο ξύδι όσο και μηλόξυδο. Εάν η πλάκα του νυχιού είναι ελαφρώς κατεστραμμένη, κάντε μπάνιο με 9% ξύδι και 1 μέρος έως 8 μέρη νερό.

  Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δεύτερη μέρα.

  Οι λαϊκές συνταγές για τους μύκητες των νυχιών συχνά περιέχουν ξύδι ως συστατικό του θεραπευτικού μείγματος. Για παράδειγμα, μια κομπρέσα από ξύδι, αυγά και βότκα. Το μείγμα διατηρείται καλά στο ψυγείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται.Πως εσύ:

  • Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αιθέριο έλαιο και βότκα σε ένα δοχείο, προσθέστε τρία ασπράδια αυγών, ανακατέψτε τα πάντα καλά.
  • Μουλιάστε μια λεπτή λωρίδα επίδεσμου ή βαμβακερή μπατονέτα στο μείγμα που προκύπτει και εφαρμόστε στο πονεμένο νύχι για 15 λεπτά.
  • Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να αναπτυχθεί ένα νέο νύχι.

  Μια παρόμοια συνταγή με ξύδι έχει την ακόλουθη σύνθεση:

  • ουσία ξιδιού - 1 κουταλάκι του γλυκού?
  • Φθαλικός διμεθυλεστέρας - 1 κουταλάκι του γλυκού.
  • φυτικό λάδι - 1 κουταλάκι του γλυκού;
  • Αυγό - 1 τεμ.

  Οι κομπρέσες εφαρμόζονται για αρκετές ώρες και στη συνέχεια τα πόδια ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό. Κάντε το μια φορά την ημέρα για 4 ημέρες με το ίδιο διάστημα ανάπαυσης. Η θεραπεία με αυτή τη συνταγή συνεχίζεται μέχρι να αναπτυχθεί ξανά ένα υγιές νύχι.

 2. ιώδιο. Καλό για χρήση σε πρώιμο στάδιο της νόσου. Συνιστάται η λίπανση του άρρωστου νυχιού με ιώδιο δύο φορές την ημέρα για 20 ημέρες. Ένα ελαφρύ αίσθημα καύσου δεν πρέπει να είναι ανησυχητικό, αλλά εάν εμφανιστεί έντονος πόνος, το ιώδιο θα πρέπει να αραιωθεί με νερό.

 3. Το σκόρδο είναι μια λαϊκή θεραπεία για μυκητιάσεις.
 4. Σκόρδο. Το φάρμακο χρησιμοποιείται με τη μορφή βάμματος αλκοόλης, χυλού ή χυμού. Υπάρχουν πολλές συνταγές που παρασκευάζονται με σκόρδο, καθώς αυτό το φάρμακο είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των μυκήτων. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να πάρετε μια κομπρέσα θρυμματισμένου σκόρδου το βράδυ. Η φρέσκια πάστα εφαρμόζεται στο νύχι και στερεώνεται με επίδεσμο. Εάν οι κομπρέσες για θεραπεία είναι απαράδεκτες για κάποιο λόγο, μπορείτε να λιπαίνετε το νύχι με χυμό σκόρδου.

  Στη λαϊκή θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών, βότανα όπως η ευφορβία, η φελαντίνη, το έλαιο τεϊόδεντρου, η Καλανχόη, το χαμομήλι, η καλέντουλα και τα φύλλα σορβιάς έχουν επιτυχία.

 5. Ευφόρβιο. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία εκζέματος, μυκήτων, κονδυλωμάτων και πυωδών πληγών. Για την καταπολέμηση του μύκητα, πρέπει να λιπάνετε τις πλάκες των νυχιών με χυμό γαλακτώματος δύο φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας συνήθως δεν υπερβαίνει τις τρεις εβδομάδες.

 6. Φικαρία. Έχει καθιερωθεί ως ένα εξαιρετικό μέσο για την καταπολέμηση των μυκήτων σε διάφορα στάδια της νόσου. Δεδομένου ότι το φυτό είναι δηλητηριώδες, συνιστάται προσοχή. Το φαρμακευτικό βάμμα σελαντίνης λιπαίνεται με μυκητιακά νύχια ή προστίθεται σε ποδόλουτρα.

  Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα αφέψημα για μπάνιο από φρέσκο ή αποξηραμένο φελαντίνα. Καλό είναι να προσθέτουμε και άλλα συστατικά σε ίσα μέρη: φλοιό δρυός, καλέντουλα, χαμομήλι. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι στο ζεστό μπάνιο ενώ προσθέτετε το ζωμό.

 7. Καφές για μύκητες νυχιών- Εξαιρετικό φάρμακο για την καταπολέμηση ασθενειών. Για τη θεραπεία χρησιμοποιείται φυσικός, φρεσκοπαρασκευασμένος καφές. Τρόπος θεραπείας:

  • Φτιάξτε τον καφέ, αφού τον βράσετε, ρίξτε τον σε ένα ζεστό μπάνιο και μουλιάστε τα πόδια σας σε αυτό για 15 λεπτά.
  • Αφού αχνίσετε τα πόδια σας στο μπάνιο, απλώστε κατακάθι καφέ στις πληγείσες περιοχές των νυχιών και του δέρματος, κάντε μασάζ και απαλλάξτε τα νύχια από τον νεκρό ιστό.
  • Επαναλάβετε καθημερινά, μετά από 5-7 ημέρες το δέρμα και τα νύχια είναι λεία και ο μύκητας εξαφανίζεται.

Γενικές συστάσεις για την αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών

 1. Ανεξάρτητα από το ποια λαϊκή συνταγή για μύκητες νυχιών θα επιλέξετε, πρέπει να προετοιμάσετε τα νύχια σας για θεραπεία. Πριν εφαρμόσετε το αντιμυκητιασικό, κάντε ένα ζεστό ποδόλουτρο με σόδα, αλάτι ή σαπούνι πλυντηρίου. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να μαλακώσετε τα νύχια, να αφαιρέσετε την πληγείσα επιφάνεια και στη συνέχεια να την επεξεργαστείτε με το επιλεγμένο προϊόν.

  Μετά από ένα ποδόλουτρο, χρησιμοποιήστε εργαλεία μανικιούρ (πένσες, λίμες, βούρτσες) για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ανώτερου στρώματος της πληγείσας επιφάνειας. Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια εργαλεία σε μολυσμένα και υγιή νύχια.

  Σπουδαίος!

  Συνιστάται να κάνετε τέτοια λουτρά πριν από κάθε νέα χρήση του φαρμάκου. Εάν η θεραπεία περιλαμβάνει κομπρέσες ή εφαρμογές πολλές φορές την ημέρα, τότε δεν είναι απαραίτητη τόσο συχνή περιποίηση των νυχιών. Ανάλογα με τον βαθμό μυκητιακής βλάβης στα νύχια, αρκεί μία φορά κάθε 1-3 ημέρες.

 2. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή των ποδιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Δεν πρέπει να αφήνετε τα πόδια σας να ιδρώνουν ή τα στενά παπούτσια να τρίβουν τα πόδια σας. Σε αυτή την περίπτωση, η μόλυνση εξαπλώνεται πιο ενεργά σε υγιή νύχια και περιοχές των ποδιών. Φορέστε παπούτσια που είναι όσο πιο ελαφριά και χαλαρά γίνεται. Εάν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ, αλλάξτε τις κάλτσες σας πολλές φορές την ημέρα. Τα ρούχα ή οι πετσέτες που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα νύχια και δέρμα πρέπει να βράζονται ή να απολυμαίνονται με ειδικά προϊόντα.
 3. Όποιος μένει στο ίδιο διαμέρισμα με άτομο που πάσχει από μύκητες νυχιών πρέπει να τηρεί προσεκτικά τους κανόνες υγιεινής. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο προϊόντα περιποίησης ποδιών. Πριν κάνετε μπάνιο στο κοινόχρηστο ντους ή μπανιέρα, οι επιφάνειες των υδραυλικών συσκευών θα πρέπει να καθαρίζονται επιμελώς με οικιακά προϊόντα. Πλύνετε τα νύχια σας με σαπούνι πίσσας - αυτή είναι μια εξαιρετική πρόληψη κατά του μύκητα.
 4. Εάν η παραδοσιακή θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μην δοκιμάσετε το καθένα ξεχωριστά, αλλά συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Η προχωρημένη μορφή της νόσου είναι πολύ πιο δύσκολο να θεραπευτεί, επομένως μόνο ένας ειδικός μπορεί να συνταγογραφήσει σωστά αποτελεσματική θεραπεία.