Πώς λειτουργεί η ολοκληρωμένη θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών;

Μυκητιασική λοίμωξη της πλάκας των νυχιών στο δάχτυλο του ποδιού

Λίγοι γνωρίζουν ότι η απαλλαγή από αυτή τη δυσάρεστη ασθένεια είναι αρκετά δύσκολη και η όλη διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο. Σχεδόν το 20% του πληθυσμού επηρεάζεται από αυτή την πάθηση, η οποία εμφανίζεται τόσο στα δάχτυλα των ποδιών όσο και στα νύχια των χεριών. Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο εδώ, καθώς ο μύκητας παρατηρείται σε ενήλικες, αλλά και σε εφήβους και παιδιά.

Αιτίες της νόσου

Οι μύκητες, γνωστοί και ως ονυχομυκητίαση, προκύπτουν από τη δράση διαφόρων τύπων μυκήτων, ή, για να το θέσω απλά, παθογόνων. Η προσωπική υγιεινή είναι επίσης σημαντική· αν την αγνοήσετε, δημιουργείτε τις απαραίτητες συνθήκες για να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να γίνετε ιδιοκτήτης μιας τέτοιας δυσάρεστης ασθένειας, καθώς ο μύκητας μπορεί να μολυνθεί από άλλο άτομο.

Αυτό συμβαίνει συχνότερα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • χρήση κοινών οικιακών εργαλείων και αντικειμένων·
 • Μη αποστειρωμένα εργαλεία μανικιούρ.
 • σάουνες και λουτρά?
 • Κοινόχρηστα ντους σε γυμναστήρια ή πισίνες.

Η επιτυχία της αποτελεσματικότητας της θεραπείας είναι η διάγνωση του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση εργαστηριακών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, κάθε τύπος μύκητα έχει μια συγκεκριμένη περιοχή μόλυνσης. Για παράδειγμα, μερικά επηρεάζουν μόνο το δέρμα ή τα νύχια στα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών, ενώ άλλα επηρεάζουν τα πλαϊνά των δακτύλων και το πάνω μέρος του πέλματος του ποδιού.

Πολύ πιο σπάνιες είναι οι επιδράσεις των μυκήτων όπως τα επιδερμόφυτα, τα τριχόφυτα και οι ζυμομύκητες ή οι μούχλες, που εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτή η ονυχομυκητίαση επηρεάζει συχνά τα πρώτα δάχτυλα των ποδιών.

Η διαγνωστική διαδικασία και οι παράγοντες που συνοδεύουν τη νόσο

Προχωρημένος μύκητας των νυχιών των ποδιών που απαιτεί πολύπλοκη θεραπεία

Πριν δεσμευτείτε για μια ολοκληρωμένη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, ειδικά στα δάχτυλα των ποδιών, θα πρέπει να υποβληθείτε σε μια εξέταση. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε τους ακόλουθους παράγοντες που βελτιώνουν μόνο τη διαδικασία της βακτηριακής ανάπτυξης:

 1. Η εμφάνιση βλάβης στην ίδια την πλάκα, καθώς και στο περιβάλλον δέρμα.
 2. Διάφοροι τύποι ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των κιρσών και άλλων ενδοκρινικών παθήσεων.
 3. Μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ορμονική ανισορροπία (συχνή σε έγκυες γυναίκες).

Τα συμπτώματα μιας μυκητιακής νόσου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του παθογόνου. Τα νύχια των ποδιών συχνά επηρεάζονται. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα ζημιάς:

 • νορμοτροπικό;
 • υπερτροφικός;
 • ατροφική?
 • Ονυχόλυση.

Επιπλέον, η ασθένεια είναι αρκετά επικίνδυνη γιατί η μούχλα έχει αρνητική επίδραση στον ίδιο τον οργανισμό, καθώς και στη μέθη του, καθώς το βακτήριο απελευθερώνει τοξίνες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς να απαλλαγείτε από αυτήν την ασθένεια και ποια φάρμακα θα σας βοηθήσουν πραγματικά να ξεχάσετε αυτήν τη μόλυνση.

Μέθοδος θεραπείας της νόσου

Για να επιλέξετε τη σωστή και, κυρίως, αποτελεσματική θεραπεία, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον βαθμό βλάβης της πλάκας των νυχιών και την ταχύτητα ανάπτυξής της. Επιπλέον, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις: για βλάβες στα νύχια των ποδιών και για μύκητες στα χέρια, η θεραπεία μπορεί να είναι είτε σύνθετη είτε τοπική.

Η τοπική έκθεση απαιτείται συχνότερα όταν ο μύκητας έχει επηρεάσει μόνο λίγα νύχια ή όταν έχει προσβληθεί μόνο το ήμισυ της πλάκας του νυχιού.

Όσον αφορά τη σύνθετη τεχνική, οι γιατροί συνταγογραφούν αντιμυκητιακά φάρμακα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε βιταμίνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή ανοσοτροποποιητές και παράγοντες με απολυμαντική δράση. Για παράδειγμα, ένα αρκετά καλό προϊόν με βάση οξέα και αιθέρια έλαια διατίθεται με τη μορφή σπρέι ή λοσιόν και οι κριτικές για αυτό είναι μόνο θετικές. Είναι σημαντικό ότι από οικονομική άποψη το προϊόν είναι κατάλληλο για όλους, καθώς η τιμή είναι αρκετά λογική.

Η λήψη χαπιών είναι δυνατή μόνο μετά από συνταγή γιατρού, καθώς έχουν ισχυρή επίδραση σε ολόκληρο το σώμα, ειδικά σε περίπτωση ηπατικών προβλημάτων. Φυσικά, η λήψη τέτοιων φαρμάκων αντενδείκνυται σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Τα δισκία συνταγογραφούνται μόνο εάν οι κρέμες δεν έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα και η πληγείσα περιοχή της πλάκας των νυχιών είναι αρκετά μεγάλη.

Προληπτικές μέθοδοι

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η διαδικασία μόλυνσης συμβαίνει μέσω της άμεσης επαφής των νυχιών ή του δέρματος με την πηγή μόλυνσης. Εάν η ανοσία σας είναι καλή, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Διαφορετικά, η ασθένεια ριζώνει πολύ γρήγορα και είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί. Αρκεί να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες προσωπικής υγιεινής:

 • Μην περπατάτε ξυπόλητοι σε παραλίες ή σε πισίνες.
 • Να φοράτε κάλτσες και να τις αλλάζετε καθημερινά.
 • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοκιμάσετε τα παπούτσια ενός ξένου.
 • Στεγνώστε τα πόδια σας μετά το ντους.

Τέτοιοι απλοί κανόνες θα σας επιτρέψουν να αυξήσετε τις πιθανότητές σας και να μην μολυνθείτε από αυτήν την εξαιρετικά δυσάρεστη ασθένεια από κάποιον άλλο, η οποία θα σας προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία και ενόχληση στο μέλλον.