Αποτελεσματική θεραπεία του μύκητα στα πόδια με λαϊκές θεραπείες

Απολέπιση δέρματος με μύκητες στα πόδια

Ο μύκητας στα πόδια (πόδια) είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μυκητιάσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε πέμπτο άτομο είναι φορέας του αιτιολογικού παράγοντα αυτής της ασθένειας. Για την καταπολέμηση της μυκητιακής μικροχλωρίδας στο πόδι, συνταγογραφούνται αντιμυκητιακά φάρμακα, που προορίζονται για εξωτερική και εσωτερική χρήση. Στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας;

Ο μύκητας είναι μια λοίμωξη που εισέρχεται στο δέρμα/νύχια μέσω κοινών οικιακών τρόπων: χρήση κοινών προϊόντων προσωπικής φροντίδας, επίσκεψη σε πισίνες, σάουνες, ινστιτούτα αισθητικής.

Εάν ο ιός εισέλθει στο δέρμα, είναι πιθανό η ασθένεια να μην εισχωρήσει στα υποδόριο κύτταρα, καθώς ένα υγιές σώμα έχει ισχυρή αντίσταση σε τέτοια μικρόβια.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων στο δέρμα ή στα νύχια:

 • Έντονη εφίδρωση των ποδιών λόγω άβολων κατώτερων παπουτσιών.
 • Μηχανικές βλάβες στα πόδια (γρατσουνιές, πληγές στα πόδια, ακίδες).
 • Εξασθενημένη ανοσία από κακές συνήθειες, σοβαρές ασθένειες: AIDS, διαβήτης, ηπατίτιδα, νευρώσεις, γρίπη.

Ίσως το πιο νόστιμο μέρος που δέχεται επίθεση από μύκητες είναι τα πόδια. Ο κύριος λόγος είναι ότι το πόδι είναι που επηρεάζει περισσότερο τα παπούτσια και έχει εκατοντάδες μικρορωγμές.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λοιμώξεων από δαχτυλίδι που παρασιτούν τα νύχια των ποδιών, το διάστημα μεταξύ των δακτύλων ή τα πόδια.

Η μέθοδος αντιμετώπισης του μύκητα, είτε πρόκειται για φαρμακευτική παρέμβαση είτε για παραδοσιακή ιατρική, εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέση της μόλυνσης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, πάνω από το 60% του πληθυσμού έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της δακτυλίτιδας και ο κύριος λόγος είναι ότι αυτός ο ιός είναι απίστευτα ανθεκτικός στις εξωτερικές επιδράσεις και γρήγορα «πηδά» από το ένα μολυσμένο σώμα στο άλλο.

Χωρίς το σωστό στεγνό καθάρισμα των παπουτσιών/ρούχων, το flex μπορεί να ζήσει σε αυτά για έως και 5 χρόνια και να είναι μια ενεργή μόλυνση.

Τα μέλη της οικογένειας που έχουν ήδη ένα μολυσμένο άτομο είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ασθένεια. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθημερινός υγρός καθαρισμός με εντατικά καθαριστικά και χλώριο είναι απλώς απαραίτητος.

Πώς αναγνωρίζετε ένα μανιτάρι;

Στα πρώτα στάδια της μόλυνσης, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί με ευέλικτο τρόπο. Στο δέρμα / στα νύχια εμφανίζονται ελάχιστα αισθητές λευκές κηλίδες μικρού μεγέθους, οι οποίες δεν προκαλούν ενόχληση.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, ο ιός αναπτύσσεται και προκαλεί τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • αφόρητη φαγούρα και κάψιμο.
 • Η πλάκα των νυχιών γίνεται πιο τραχιά και ατημέλητη.
 • ευθραυστότητα και αποκόλληση των νυχιών.
 • Εμφανίζονται ρωγμές στα πόδια που προκαλούνται από ξηρό δέρμα.
 • Μια λευκή επικάλυψη εμφανίζεται σε σημεία/νύχια που προκαλούν φαγούρα.
 • Μια δυσάρεστη έντονη μυρωδιά αναδύεται από τα πόδια.

Γιατί είναι επικίνδυνη η μυκητίαση;

Φαίνεται ότι η μυκητίαση είναι μια αρκετά αβλαβής λοίμωξη που δεν αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη ζωή.

Αναμφίβολα, ο μύκητας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών δεν μπορεί να είναι θανατηφόρος, αλλά οδηγεί σε αρνητικές προσαρμογές στο ανοσοποιητικό σύστημα, την ψυχολογική και κοινωνική κατάσταση ενός ατόμου και μπορεί επίσης να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρές ασθένειες.

Έτσι, οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να αποδοθούν στις αρνητικές συνέπειες της μυκητίασης:

 • Κοινωνική - απαγόρευση επίσκεψης σε πισίνες, λουτρά, σάουνες και άλλους χώρους όπου απαιτείται υγειονομική εξέταση.
 • Ψυχολογική - ο κνησμός προκαλεί αμφιβολία για τον εαυτό του, το παραμορφωμένο δέρμα / τα νύχια δεν επιτρέπουν να φοράτε ανοιχτά παπούτσια, μια έντονη μυρωδιά από τα πόδια δεν επιτρέπει την αφαίρεση των παπουτσιών έξω από το σπίτι.
 • Φυσιολογική - γενική εξάντληση της ανοσίας, που προκαλεί μόλυνση με ιογενή κρυολογήματα και εμφάνιση αλλεργιών.

Θεραπεία του μύκητα: λαϊκές θεραπείες ή φάρμακα;

Η σύγχρονη ιατρική έχει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο φαρμάκων για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή, αλλά μην ξεχνάτε τις τρέχουσες μεθόδους παραδοσιακής ιατρικής, που αντιμετωπίζονται από πολλές γενιές προγόνων.

Η επιλογή της θεραπείας για αυτήν την ασθένεια εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το στάδιο της παραμέλησής της: εάν μιλάμε για την εκδήλωση όλων των συμπτωμάτων που περιγράφονται παραπάνω, τότε είναι πιο σκόπιμο να δοθεί προσοχή στις ιατρικές παρεμβάσεις, καθώς η επίδρασή τους θα γίνει σαφέστερη σε σύντομο χρονικό διάστημα χρόνος.

Εάν η ασθένεια έχει παρασιτίσει πρόσφατα το δέρμα και ο ιός δεν είχε χρόνο να εξαπλωθεί στα πόδια, οι λαϊκές συνταγές για τον μύκητα θα είναι πολύ χρήσιμες.

Ευτυχώς, η θεραπεία του ποδιού του αθλητή με λαϊκές θεραπείες είναι απολύτως προσιτά μέτρα και τα συστατικά για το φάρμακο μπορούν να βρεθούν σε κιτ πρώτων βοηθειών ή ψυγείο.

Ο μύκητας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να θεραπευτεί με τις ακόλουθες θεραπείες από το κιτ πρώτων βοηθειών:

 • Υπερμαγγανικό κάλιο (είναι απαραίτητο να μαγειρέψετε τα πόδια στον ατμό και στη συνέχεια να τυλίξετε τη μολυσμένη περιοχή με έναν επίδεσμο εμποτισμένο με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, φορέστε μια ζεστή κάλτσα και περπατήστε με μια κομπρέσα για 5-7 ώρες ή κάντε τη διαδικασία πριν τον ύπνο).
 • Διάλυμα ιωδίου 5% (θεραπεύστε τις μολυσμένες περιοχές 2-3 φορές την ημέρα).
 • Βορικό οξύ (κάντε ένα ζεστό ντους, στεγνώστε τα πόδια σας, ψεκάστε τα επώδυνα σημεία με βορικό οξύ, τυλίξτε τον εαυτό σας με ζεστές κάλτσες. Εάν επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε μέρα για 10 ημέρες, έχετε μια πραγματική ευκαιρία να απαλλαγείτε από μια ενοχλητική ασθένεια. Σημαντικό Τα πόδια πρέπει να είναι στεγνά, γιατί διαφορετικά θα προκληθούν χημικά εγκαύματα).
 • Αμμωνία (αραιώστε σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας προς 1 φλιτζάνι, βρέξτε τον επίδεσμο, τυλίξτε τα πόδια σας όλη τη νύχτα).
 • Ιώδιο, γλυκερίνη, ξύδι (αναμείξτε τα συστατικά σε ίσα μέρη, αραιώστε με 2 μέρη νερό. Πλένετε τις περιοχές των μυκήτων με αυτό το βάμμα καθημερινά πριν τον ύπνο).

Απλά μέσα από το κιτ πρώτων βοηθειών θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του μύκητα μέσα σε 10-20 ημέρες με συστηματική χρήση.

Επίσης, η ευχάριστη στιγμή είναι ότι τα παραπάνω μέσα είναι αρκετά φθηνά, μπορείτε να τα αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο και δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σας.

Λαϊκοί τρόποι αντιμετώπισης της δερματομυκητίασης

Έχει ήδη αναφερθεί ότι ο μύκητας είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες, αλλά υπάρχουν και πολλά μέτρα για να τον επηρεάσουν στη βάση γνώσεων της παραδοσιακής ιατρικής. Για παράδειγμα, τα τρόφιμα που βρίσκετε στο ψυγείο σας καθημερινά μπορεί να έχουν έντονη επίδραση στον ιό.

Η αποτελεσματική καταπολέμηση των μυκητιάσεων παρέχει τέτοια προϊόντα:

 • Λεμόνι;
 • Κρεμμύδι;
 • Σκόρδο;
 • ξίδι μήλου και κρασιού?
 • Αυγό;
 • Καφές
 • Μπέικιν πάουντερ;
 • φύλλα σορβιάς / τσουκνίδα.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε επιλογή, πώς να θεραπεύσετε έναν μύκητα στα πόδια με λαϊκές συνταγές στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

 1. Λεμόνι.Κόψτε τα εσπεριδοειδή σε όχι πολύ λεπτές φέτες, στερεώστε τα σε μολυσμένες περιοχές, τυλίξτε με σελοφάν. Κρατήστε τη κομπρέσα για 30 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία για 10 ημέρες. Ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι το λεμόνι όχι μόνο καταστρέφει τη μίτωση, αλλά επίσης διαποτίζει την πλάκα των νυχιών με βιταμίνες, αφαιρεί τις λευκές ραβδώσεις και εμποδίζει τη δυσάρεστη οσμή από τα πόδια.
 2. Κρεμμύδι.Ετοιμάζουμε το χυλό κρεμμυδιού, στύβουμε το χυμό σε ξεχωριστό σκεύος. Απλώστε ένα παχύ στρώμα χυλού στην πληγείσα περιοχή, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Με μηχανική βλάβη στο δέρμα, προσθέστε βαζελίνη στον πολτό σε αναλογία 1: 1. Μετά από 15 λεπτά, ξεπλύνετε τη κομπρέσα με ζεστό νερό, σκουπίστε με μια πετσέτα, απλώστε χυμό κρεμμυδιού και περιμένετε να απορροφηθεί στο δέρμα. Ξεπλύνετε τα πόδια σας αφού δεν απαιτείται ο χυμός.
 3. Σκόρδο.Υπάρχουν 2 επιλογές για τη κομπρέσα: κόψτε το γαρύφαλλο σε 2 μέρη, ρίξτε επιτραπέζιο αλάτι, τρίψτε εστίες μανιταριών. Ετοιμάζετε ένα χυλό, προσθέτετε βούτυρο σε ίσα μέρη και απλώνετε στο δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν συνιστάται να κρατάτε το σκόρδο στα πόδια σας για περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας, αφού ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Ξεπλύνετε τις κομπρέσες με ζεστό νερό, επαναλάβετε τη διαδικασία σε διαστήματα τουλάχιστον 8 ωρών.
 4. Μηλόξυδο. 4 κ. σ. Ανακατεύουμε κουταλιές της σούπας ξύδι με 150 γραμμάρια θαλασσινό αλάτι (πιθανόν με πρόσθετα) και ρίχνουμε 5 λίτρα ζεστό νερό. Περιμένετε να κρυώσει λίγο το νερό και κάντε ένα ποδόλουτρο.
 5. ξύδι κρασιού.Ίσως η πιο απλή λαϊκή θεραπεία για έναν μύκητα: λιπάνετε το άρρωστο δέρμα με αδιάλυτο ξύδι κρασιού. Είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το ξύδι, δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε τα πόδια σας και μπορείτε να επαναλάβετε αυτές τις ενέργειες 4 φορές την ημέρα.
 6. Αυγό.Για να προετοιμάσετε την αλοιφή πρέπει: ρίξτε ένα ωμό αυγό με ξύδι, καλύψτε με μεμβράνη και πλαστικό καπάκι και βάλτε το σε δροσερό σκοτεινό μέρος. Περιμένετε να διαλυθεί τελείως το κέλυφος του αυγού, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο βάζο και ρίξτε απαλά μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή μάζα. Εφαρμόστε την αλοιφή σε στεγνό, καθαρό δέρμα, τυλίξτε με μεμβράνη/φακελάκι και διατηρήστε τη ζεστή για μία ώρα. Μετά την αφαίρεση της κομπρέσας, τα πόδια πρέπει να πλυθούν με ζεστό νερό.
 7. Καφές.Μια από τις καλύτερες και πιο αρωματικές θεραπείες για το πόδι του αθλητή. Ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολεπιστικό ή ως κύριο συστατικό σε ένα ποδόλουτρο. Εάν έχετε συνηθίσει να παρασκευάζετε φυσικό μαύρο καφέ, χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο ίζημα ως τρίψιμο. Εφαρμόστε το ίζημα στις φλεγμονώδεις περιοχές, τρίψτε τα υπολείμματα καφέ στο δέρμα. Η δεύτερη επιλογή είναι να παρασκευάσετε καφέ και να τον ρίξετε στη μπανιέρα σε αναλογία 2 καφές: 1 νερό. Η δεύτερη επιλογή είναι οικονομικά πιο ακριβή. Τα πλεονεκτήματα του καφέ είναι ότι μετά από τέτοιες διαδικασίες, το τραχύ δέρμα ξεφλουδίζει και το νέο αποκτά υγιές χρώμα, απαλότητα και τρυφερότητα.
 8. Μπέικιν πάουντερ.Ένα καθολικό φάρμακο κατάλληλο για καταπλάσματα και λουτρά. Ετοιμάστε ένα χυλό με την προσθήκη σόδας και νερού σε ίσες αναλογίες και απλώστε στα νύχια / πόδια / στο χώρο ανάμεσα στα δάχτυλα, τυλιγμένο σε σελοφάν για 20 λεπτά. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και πασπαλίστε με ταλκ. Επιπλέον, μπορείτε να προετοιμάσετε λουτρά με την προσθήκη θαλασσινού αλατιού, σόδας και ελαίου κέδρου / ευκάλυπτου / μενθόλης ή πρόπολης.
 9. Ρόουαν.Το Rowan, όπως και η τσουκνίδα, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, επομένως συνιστάται η καταπολέμηση του ποδιού του αθλητή. Τα φύλλα των φυτών πρέπει να συλλέγονται από οικολογικά καθαρές περιοχές και να επιλέγεται μόνο νεαρή ανάπτυξη. Τρίψτε τα φύλλα σε μια λεία κατάσταση και εφαρμόστε στην περιοχή της φλεγμονής. Η κομπρέσα πρέπει να μείνει όλη τη νύχτα.

Φυτοθεραπεία - μια μέθοδος καταπολέμησης των μυκήτων

Οι αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για το πόδι του αθλητή αντικατοπτρίζονται στους οδηγούς βοτανοθεραπείας.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της επιστήμης δεν εγκρίνουν ιδιαίτερα τις μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής, η βοτανοθεραπεία αξίζει κάποια προσοχή και σεβασμό, καθώς υποδηλώνουν ξεκάθαρα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Θα σας πούμε πώς να απαλλαγείτε από το πόδι του αθλητή χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες με βότανα.

Οι λαϊκές θεραπείες για τους μύκητες ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών παρασκευάζονται από αφεψήματα τέτοιων φυτών όπως η φελαντίνα, η καλέντουλα, η μέντα, η κολλιτσίδα, το φασκόμηλο, η αψιθιά, το υπερικό και δεκάδες άλλα βότανα.

 • φικαρία.Αφέψημα με 4 κ. σ. Κουτάλες ξηρό φελαντίνα και 1 λίτρο νερό, βράστε για 5 λεπτά, αφήστε για 30 λεπτά. Κάντε μπάνιο πριν τον ύπνο κάθε μέρα για τουλάχιστον 21 ημέρες.
 • Mugwort.Η αψιθιά χρησιμοποιείται επίσης για λουτρά, αλλά υπάρχει μια πιο αποτελεσματική θεραπεία: αφέψημα αψιθιάς, πλανού, κολλιτσίδας και αψιθιάς εγχέεται για 9 ώρες και πίνεται 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Σε μόλις μια εβδομάδα μπορείτε να απαλλαγείτε από τα εμφανή σημάδια του μύκητα.
 • κατιφές.Ρίξτε ένα πακέτο άνθη καλέντουλας (συνήθως 250 γραμμάρια) με βραστό νερό και αφήστε το για 1 ώρα. Λιπάνετε το φλεγμονώδες δέρμα με εκχύλισμα βοτάνων 3-4 φορές την ημέρα για ένα μήνα.
 • Κολλιτσίδα.Η κομπρέσα είναι φτιαγμένη από φρέσκα φύλλα κολλιτσίδας. Είναι απαραίτητο να ενεργήσετε μηχανικά στο φύλλο έτσι ώστε να απελευθερώσει το χυμό (χτυπήστε το με ένα σφυρί / κάντε μικρές τομές) και να τυλίξετε τα πόδια, να βάλετε έναν επίδεσμο, να φορέσετε ζεστές κάλτσες. Αφήστε τη λοσιόν να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Μέντα, τσουκνίδα, φασκόμηλο.Σε αυτή τη θεραπεία με λαϊκές θεραπείες, τα ξηρά βότανα αναμειγνύονται και χύνονται σε μια ζεστή κάλτσα. Είναι απαραίτητο να φοράτε ένα στεγνό μείγμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επαναλάβετε το σύμπλεγμα το συντομότερο δυνατό, αλλά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Οι παραπάνω λαϊκές θεραπείες κατά του μύκητα πωλούνται σε οποιοδήποτε φαρμακείο, τόσο με τη μορφή αποξηραμένων βοτάνων όσο και με τη μορφή αιθέριων ελαίων. Συνιστάται να αγοράσετε πολλά αιθέρια έλαια και να κάνετε ποδόλουτρα με αρωματικά ελιξίρια.

Οι λαϊκές θεραπείες για το πόδι του αθλητή είναι αποτελεσματικά μέτρα, αλλά απαιτούν μια αρκετά μεγάλη εφαρμογή, επομένως η ποικιλία τους πρέπει να συνδυαστεί και να εναλλάσσεται.

Η θεραπεία με λαϊκές θεραπείες είναι η ασφαλέστερη, αν και μακροχρόνια μέθοδος που δεν προκαλεί αλλεργικές και φλεγμονώδεις αντιδράσεις.

Φροντίδα παπουτσιών κατά των μυκήτων

Η απάντηση στην ερώτηση: "Πώς να αντιμετωπίσετε έναν μύκητα; "δεν πρέπει μόνο να παρέχει ένα σύνολο συνταγών για αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες, αλλά και να σας υπενθυμίζει να επεξεργαστείτε όλα τα παπούτσια σας.

Για την απολύμανση των παπουτσιών από μυκητιασική μόλυνση, χρησιμοποιείται διάλυμα ξιδιού 25% / φορμαλίνη 30%. Είναι απαραίτητο να υγράνετε μια μπατονέτα με διάλυμα και να σκουπίσετε τα παπούτσια από μέσα.

Σπουδαίος! Φροντίστε να σκουπίσετε όλα τα παπούτσια που φοράτε: από σαγιονάρες μέχρι μπότες. Τα παπούτσια που φοράτε όλη την ώρα χρειάζονται περιποίηση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.