Πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών

θεραπεία μύκητα των νυχιών

Μια μυκητιασική νόσος των νυχιών ονομάζεται ονυχομυκητίαση και προκαλείται από παθογόνους μύκητες (δερματόφυτα).

Ο μύκητας προσβάλλει συχνότερα τα νύχια, λιγότερο συχνά το δέρμα. Πάνω απ 'όλα, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής μολύνονται από ονυχομυκητίαση - σε πισίνες, σάουνες, στην παραλία.

Τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης δεν πρέπει να συγχέονται με τίποτα, αφού το νύχι γίνεται θολό, τραχύ και πυκνό από γυαλιστερό και λείο. Σε αυτό εμφανίζονται κίτρινες, γκρι, καφέ κηλίδες, καθώς και ρίγες ή βαθουλώματα. Ο κύλινδρος του δέρματος γύρω από το νύχι φλεγμονώνεται και διογκώνεται. Τα νύχια μπορεί να ξεφλουδίσουν και να θρυμματιστούν, μερικές φορές να μένουν πίσω από το κρεβάτι των νυχιών.

Θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Ο εντοπισμός μιας μυκητιακής νόσου είναι εύκολος, αλλά η απαλλαγή από αυτήν είναι πολύ πιο δύσκολη. Η διαδικασία της θεραπείας είναι κουραστική και απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή. Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας εμφανίζονται όχι νωρίτερα από 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας και ολόκληρη η περίοδος διαρκεί από 6 έως 12 μήνες.

Ο κίνδυνος μυκητιασικής μόλυνσης των νυχιών είναι ότι κατά τη διάρκεια της νόσου, η ανοσία μειώνεται, εμφανίζονται αλλεργικές αντιδράσεις και επιδεινώνονται οι χρόνιες ασθένειες.

Η θεραπεία των μυκητιασικών ασθενειών είναι διαφορετική και εξαρτάται από την περιοχή που επηρεάζεται από τον μύκητα και τον τύπο του. Η συνδυαστική θεραπεία χρησιμοποιείται συχνότερα όταν συνδυάζονται φάρμακα εσωτερικής χρήσης και τοπικά αντιμυκητιακά φάρμακα.

Οι προετοιμασίες για τοπική θεραπεία είναι διαφορετικές, αλλά ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι το αντιμυκητιακό βερνίκι που καλύπτει το άρρωστο νύχι. Άλλες τοπικές θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα.

Μέτρα για την πρόληψη μυκητιάσεων των νυχιών

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μυκητιασικές ασθένειες, επομένως είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη ασθενειών και την προσωπική προστασία.

Τα αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Πριν επισκεφτείτε δημόσιους χώρους αναψυχής, περιποιηθείτε τα πόδια με μια αντιμυκητιακή αλοιφή ή άλλη τοπική θεραπεία.
  • Περιποιηθείτε τα πόδια και τα χέρια σας με αλατούχο διάλυμα μετά από μια βουτιά στην πισίνα ή τη σάουνα ή κάντε μπάνιο με σαπούνι πλυντηρίου 72%.
  • Φορέστε άνετα παπούτσια και παρακολουθήστε τα ιδρωμένα πόδια ώστε να μην υπάρχουν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη μυκητιασικής λοίμωξης.
  • Τηρείτε αυστηρά τους κανόνες και τα πρότυπα προσωπικής υγιεινής (ατομική χρήση παπουτσιών, παντόφλες, εσώρουχα).
  • Μην πηγαίνετε ξυπόλητοι στην παραλία, φορέστε ελαφριά παπούτσια.